duminică, 21 aprilie 2013CONCURSUL JUDEŢEAN „BIBLIOTECA ANULUI”

Concursul, adresat tuturor unităţilor de învăţământ din judetul Iaşi care deţin o structură infodocumentară, respectiv bibliotecă şcolară sau centru de documentare şi informare, s-a desfăşurat în perioada 14 decembrie 2012 – 29 martie 2013, fiind coordonat de Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Primăria Iaşi, Radio Iaşi, TVR Iaşi şi Filiala Iaşi a Asociaţiei Bibliotecarilor din România.
Scopul proiectului a fost acela de a motiva elevii pentru lectură, în vederea implicării lor active atât în formarea individuală, cât şi în propria lor evoluţie din punctul de vedere al cunoaşterii intrinseci şi extrinseci.
Modul de organizare şi promovare a rezultatelor proiectului a fost gândit astfel încât să vină în întâmpinarea tinerei generaţii prin utilizarea mijloacelor de comunicare IT- atât de familiare lor – pentru a ajunge la cele tradiţionale. Elevii au creat materiale digitale audio-video de promovare a structurii infodocumentare existente în şcoală, în care au argumentat importanţa lecturii în formarea individului pentru o societate a cunoaşterii. Filmele de prezentare au fost postate de coordonatorii proiectului pe pagina de Facebook a Casei Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi. Câştigătorii primelor trei locuri au rezultat în urma cuantificării celor mai vizualizate şi votate materiale de promovare.

prof. Laura Andrei,
Documentarist CCD Iaşi

asist. univ. dr. Elena Simona Vrânceanu
Director CCD Iaşi

CÂȘTIGĂTORII EDIȚIEI ÎNTÂI A CONCURSULUI JUDEȚEAN "BIBLIOTECA ANULUI" SUNT URMĂTORII:

LOCUL I - LICEUL TEORETIC DE INFORMATICĂ "GRIGORE MOISIL"
LOCUL AL II-LEA - COLEGIUL NAȚIONAL "EMIL RACOVIȚĂ" 
LOCUL AL III-LEA - COLEGIULUI TEHNIC "GHEORGHE ASACHI" ȘI LICEUL PEDAGOGIC "VASILE LUPU" 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu